MARS ER GODT I GANG, AV JØRGEN

3497
Annonse

Mars er godt i gang!

Noen av oss har akkurat kommet til Spania og tar og føler på kulturen og blir sakte, men sikkert, kjent med by og hva tilværelsen sørover har å by på. Noen av oss andre har vært her en stund, faktisk opptil 5 år!

Vi kjenner Spania på godt og vondt. De fleste av oss er skandinaviske og en fellesnevner for oss som jobber i Max Dialog, er at vi setter pris på varmegradene og lange dager fylt med solskinn. Fra november til februar har vi det fortsatt bedre enn mange andre, men 8 grader kan faktisk bli litt kjølig for bortskjemte vikinggener.

Derfor er det nå en fryd å stå opp om morgenen. En typisk arbeidsdag starter som for de fleste andre. Vekkerklokken ringer, men hiver seg i dusjen og gjør seg klar til nye utfordringer. Men det er her jeg kan påstå at det blir enda enklere å dra på smilebåndet på vei til jobb en tidlig vårdag.

Solen klatrer sakte opp over havet. Fuglene kvitrer og gatene våkner sakte til liv. Bakerne har allerede vært på jobb i mange timer, og det dufter av herlige, nybakte brød og croissanter hvor enn man snur seg. Boblejakken er for lengst lagt i klesskapet og til og med genseren begynner å bli en smule for varm.

Dette er livet, og dagen har så vidt begynt!

Klokken 08.00 har alle fått hver sin kaffe, vår fantastiske Encarni har satt frem litt å bite i for de som trenger dette, og samtlige sitter klare til oppstart av en ny arbeidsdag.

Vi jobber med salg. Vi er avhengige av resultater, og er derfor opptatt av det som skaper disse. Derfor er trivsel vår førsteprioritet, noe som gjenspeiles i smilene man møter på vei inn til møterommene.

Det koker i ringerom 2. «high fives» hagler, Denny reiser seg opp og skriver 12 000,- på tavla. «pling plong» høres og lysene blinker.

– Sykt bra, Denny! Sier Hansen med ett kjempesmil, men blir overdøvet av applausen Denny møter av imponerte selgere med store, motiverte øyne. Klokken er 09.48 og Denny er allerede i budsjett.

Ett par timer senere møtes vi i kantina. Encarni skuffer fortsatt ikke. I tillegg til å smile, rydde, vaske og styre er hun også ansvarlig for å mette våre sultne salgskonsulenter. Vi nyter en deilig pastasalat, og d- vitamin i form av solskinn. Klokken er nå 11.42. maten er fortært og de fleste har stukket hode utenfor døren og slikker sol i ca 20 + grader. – Deilig!

Mange andre er lyssky og setter seg heller i vårt nyoppussede pauserom, enten for å prate om dagen så langt og dele erfaringer, for å spille Nintendo Wii på prosjektoren, eller rett og slett kun for å ta en pust i bakken før vi setter oss gode og mette med ny energi for å overbevise den ene kunden etter den andre.

En ny arbeidsdag er ved veis ende. Noen marsjerer ut av kontorene med ett smil som dekker hele ansiktet.

«Gratulerer med ny rekord!» er en setning vi aldri kan høre for ofte, og heldigvis er dette noe vi ofte kan prate om. Men det er nå sånn at Fuengirola, Malaga har bittelitt mer å by på enn selve arbeidsplassen.

Klokken er 16.20. Vi takker for oss, går ut av døren, tar på oss solbrillene og diskuterer hva kvelden vil bringe. Skal vi kanskje ta en tur på stranden, eller ta en tapas eller 2 i sola? Mulighetene er mange. Det er tidlig vår, men gatene begynner allerede å fylles av turister. I tillegg våkner spanjolene opp av dvalen, og nå skjer det.

Spania er ett land der man lever livet utendørs, så godt det lar seg gjøre. Ting skjer hele tiden og det finnes ett hav av muligheter når det kommer til å kose seg.

«Feria de Fuengirola»-  ett «marked» overfylt med spansk og andalusisk kultur, «Semana santa» bedre kjent som påsken, får en helt ny betydning når man ser hvordan katolikkene feirer, «Color run Malaga»- for de som vil kombinere moro med en løpetur fylt med farger og liv, for å nevne noe.

Noe av det beste med å bo og leve i Spania er at vi kan jobbe med trygge og kjente merkevarer i det eneste godkjente callsenteret i utlandet. I tillegg har vi fantastiske kollegaer som gjør sitt ytterste for å passe på at alle blir ivaretatt. Flyturen tar 4-5 timer, vanligvis, men vi er fortsatt i utlandet. Derfor er det en god følelse å vite at man møter likesinnede på jobb, med blandet erfaring, som tar vare på hverandre og koser seg. Det er heller ingen utfordring å forstå at man har lett for å kose seg med norske vilkår i utlandet.

Er du glad i god mat? Liker du sol og varme? Liker du utflukter og nye opplevelser. Her finnes de.

Max dialog er så mye mer enn en arbeidsplass. Vi etterstreber familiefølelse, noe vi igjen og igjen får skryt for at vi har klart å etablere. Det finnes fortsatt flere plasser hos oss. Vi er langt ifra minst, men vi har enda større ambisjoner.

Høres det spennende ut? Se mer her på våre hjemmesider og eller besøk våre Facebooksider ved å klikke <HER>. Se våre bilder og les mer, det ligger svært mye informasjon om oss tilgjengelig.

Jørgen A. Bruun