Annonse

Max Dialog As er ett salgsenter lokalisert i Fuengirola som har vært etablert i over 6 år. Vi jobber med trygge og gode merkevarer og utelukkende med bedrifts-salg da det er vår spisskompetanse. Vi er en bedrift som setter kvalitet foran kvantitet, noe som gjenspeiler seg i våre forhold med både kunder og oppdragsgivere. Da vi ser at mange benytter seg av våre nettsider og profiler i sosiale medier til å finne informasjon om hvordan det er å bo og leve i Spania har vi nå valgt å gjøre denne typen informasjon enda enklere å finne, både for våre følgere, og andre.

Vi jobber for tiden med å lage ett digitalt skjema som vil besvare de oftest stilte spørsmålene om hvordan det er etablere seg her nede i ett nytt land. det er mye som skal ordnes; Arbeidstillatelse, leilighet, bankkonto, etc. Da vi har gjort dette i over 6 år og vet hvordan det er å være ny i ett nytt land, så har vi selvfølgelig samarbeidspartnere som bistår med å ordne det meste i en slik prosess, men dette er ikke standard praksis hos alle arbeidsgivere og eller oppdragsgivere i Spania. Uansett, må papirene være i orden! 

Vi er også alltid tilgjengelig for å besvare spørsmål på både e-post og telefon, men vi har nå valgt å kontakte ett av de mest etablerte meglerbyråene her nede for å gå litt mer i dybden på hva som er viktig å tenke på når man skal skaffe seg bosted her nede. Enten om man skal kjøpe eller leie, for måneder eller år.

Ettersom at det er en “jungel” av aktører som tilbyr annonseplasser for leiligheter til utleie, i tillegg til, en “jungel” av meglere, som forsøker leie ut leiligheter, har vi valgt å invitere “Fuengirola Estates” (Fuengirola Rent) til intervju, så du som kanskje skal til Spania, kan bli litt bedre kjent med dem, samt litt bedre kjent med hvordan utleiemarkedet er i Fuengirola og hvor du kanskje bør bosette deg for å få mest for pengene.

Foto privat. Massimo Conte

Massimo Conte jobber i Fuengirola Estates, som har vært etablert her nede på Costa del sol i over 20 år! Han har erfaring med alt i fra spanjoler til skandinavere og vet bedre enn de fleste hva som er nødvendig for å få en så enkel start som mulig på utleiemarkedet i Spania.

Massimo, deres firma har vært aktiv i utleiemarkedet i over 20 år, hva er det viktigste å tenke på om du ønsker å leie en leilighet her nede? 

Det viktigste er jo at du har på plass alt av nødvendige papirer og ditt pass samt N.I.E. Du bør også ha en arbeidskontrakt fra en trygg og seriøs arbeidsplass, som f.eks. Max Dialog, så stiller du sterkere. For ikke å glemme, en Spansk bankkonto. 

Slik vi forstår, og har forstått det, er det viktig at du har alle papirer i orden før du går ut på boligjakt. Vi vet av erfaring at noen selskaper nøyer seg med passet ditt, men da går det som regel direkte med deg og utleier, uten et mellomledd som f.eks. “Fuengirola Rent” er i dette tilfellet. 

Jeg kan jo anbefale at du finner deg et selskap som jobber med utleie, som kan hjelpe deg med å finne en passende leilighet, og ettersom at mange spanske boligeiere ikke snakker Engelsk, så kan det være både viktig og enklere å få hjelp av en profesjonell partner, som helt klart er med på å forenkle prosessen. 

Vi påpeker også viktigheten med å jobbe for en seriøs arbeidsgiver / oppdragsgiver. Fordi etter snart over 6 år som aktør på solkysten, har vi sett flere komme og gå. Det betyr jo ikke at et selskap driver useriøst, om dem ikke bistår i disse prosessene med papirer o.l., men at det helt klart er enklere for hver og en arbeidstaker om arbeidsgiver / oppdragsgiver, stiller opp med bistand og kompetanse.

Dersom man har nødvendige papirer, skal ikke utleie være et problem, men så klart, hver enkelt leietakers sak er forskjellig. 

I et marked som Fuengirola og Mijas, som allerede er presset mtp., turistene som også kommer hit, er det derfor viktig med seriøse inntrykk, om man ønsker en langtidsleie.

Vi har vært her, som nevnt, i over 20 år og vi er øynene og hendene til våre huseiere som lar oss leie ut deres boliger. Derfor er det viktig at huseier stoler på oss og at vi velger leietakere med omhu. Vi har bygget vårt varemerke i over 20 år og det er viktig for oss at huseieren ikke skal ha noen grunn til å tvile på oss, tilliten fra våre huseiere til oss er for oss det viktigste vi har. 

Ettersom at Fuengirola Rent, er et selskap som har vært her så lenge, og som fungerer som øyne og hender for sine huseiere, lurer vi litt på hvem du som leietaker skal forholde deg til, dersom du får problemer med leiligheten som, vann eller strøm og kanskje også andre ting. Vår forståelse er at du som leietaker skal forholde deg til meglerfirmaet som hjalp deg finne leilighet, med mindre det er avtalt at du skal forholde deg direkte til huseier. Ettersom at vi har en språkbarrière, kan det derfor være greit å vite at Fuengirola Rent og mange andre meglere, fungerer som mellomledd både i forbindelse med betaling og diverse utfordringer, slik at språket ikke skal være din utfordring.

Foto: Google Maps, Fuengirola og nærliggende steder

Vi ønsker å vite litt mer om hvor du får mest for pengene dine, og i følge Massimo, er kanskje i skrivende stund, Las Lagunas (som er nært vår arbeidplass) et godt alternativ, ettersom at det er nært både sentrum og diverse andre norske arbeidsplasser. Plasser som f.eks., Carvajal og Torreblanca er også gode alternativ, her kjenner vi også flere som bor og man får en del mer for pengene, men ettersom at det er noe lengre unna bykjernen, må du belage deg på tog eller buss om du ikke har bil eller sykkel.

Typisk skandinavere er vel å bo i “Sentrum”, men om man ønsker seg bedre kvalitet, større leilighet og til en rimeligere pris, kan man jo flytte litt på seg.

Det største problemet med skandinavere er jo det at man ønsker å bo i sentrum, uten å vite hvor sentrum faktisk er. Om dem som skal flytte hit, gjør litt undersøkelser i forkant, gjerne kontakt selskaper som Max Dialog, eller f.eks. Fuengirola Rental, så kan man få veileding i forhold til hvor man bør bosette seg, sånn i forhold til din egen situasjon. 

Ettersom at også 95% av kundegruppen deres er skandinavere, ref. Massimo, så bør vi vel både ha litt respekt, og forståelse for at han vet hva han snakker om. 

Massimo forteller at du som enda ikke bor her, har mulighet til å se den aktuelle leiligheten over en videosamtale, slik at du får et bedre inntrykk enn typisk “flotte bilder”. Det må vi vel si at er noe nytt, dette har i alle fall ikke vi hørt noe om før nå!

Vi har avslutningsvis spurt Massimo om hva han mener vi bør oppleve, vi som flytter hit for en periode. Slik at vi ikke flytter hjem uten å få med oss det som er verdt å se!

Vel, jeg er jo italiensk og vi er ganske like spanjolene, så for meg var det jo enkelt å finne meg til rette. Du som flytter hit må jo ta innover deg selv den kulturen som finnes. Spansk kultur handler mye om mat og henge med dine venner. Det spanske folket er veldig imøtekommende og lykkelige. Dere nordmenn, stresser en del mer enn den “typiske” spanjolen. For eksempel i Oslo, kan det være typisk, Frokost – buss/tog – jobb og hjem igjen, middag – Repetere! 

Vi forstår jo det at vi tydeligvis ikke alltid klarer å skjule at vi er et noe mer stresset folkeslag enn spanjolene! 

Dersom du er på jakt etter en leilighet i Fuengirola, eller andre plasser i Spania, har du jo nå fått noen pekepinner på hva du bør ha i orden før du starter jakten, samt hva du kan forvente i forhold til vårt lokalmiljø her i Fuengirola. 

Det enkleste er som vi forstår det, å benytte en lokal megler. Nettsider som f.eks. Fotocasa.esIdealista.esPisos.comSpainhouses.net

Er blant noen av aktørene du kan bruke for å søke, slik at du kan se selv. Husk at mange av annonsene du ser her, er lagt ut av meglere, så selv om du ringer selv, er det godt mulig du kommer rett til megler som har oppdraget med å leie ut. Det er altså svært forskjellig fra hvordan vi er vant med å gjøre det i Norge.

Dersom du ønsker å ta direkte kontakt med Massimo, kan du gjøre det via deres Facebooksider, som også er den plattformen det aktivt deles nye utleieobjekter på! Det er pr i dag over 3000 følgere som får med seg nyheter fra dette firmaet, så det kan jo kanskje være en god grunn til at dette firmaet har vært i Fuengirola over 20 år! Følg dem gjerne du også.

Foto: FUENGIROLA RENT SINCE 1998

En stor takk til Massimo for at han tok seg så god til å besvare våre spørsmål. Ettersom at intervjuet ble ganske langt, har vi kortet ned spørsmål og svar i denne artikkelen, men om du ønsker å lese spørsmålene og svarene i fulltekst, kan du følge denne linken. Intervju med Massimo Conte. (på engelsk)