Annonse

Etter å ha jobbet med Anbudstorget i mange år, har vi fulgt utviklingen på hvordan provisjons-modeller påvirker selgerens valg av arbeidsplass.

Vi ser at et av våre store konkurransefortrinn på Sol-kysten er at vi tilbyr forskjellige prosjekter med differensierte grader av både lønn for jobb og vanskelighetsgrad i jobb. Selgere hos oss har mulighet til å jobbe med relativt enkle prosjekter, så vel som avanserte salgsprosesser. Lønnsforskjellen er jo så klart en faktor som spiller inn, spesielt dersom man jobber med noe som anses å være enklere enn noe annet.

«Lønn etter arbeid» spiller en stor rolle hos oss, selv om det er «enklere» … 
«Likevel har det vist seg at selgere på det vi anser som vårt enkleste, og tryggeste prosjekt, nå betaler seg svært godt for deg som er litt over snittet kvalifisert for oppgaven. Vi har nå gjort vår første utbetaling på over 5000€ på dette prosjektet og retter en spesiell takk til selger for heders-innsats i Mai for jobben utført for bokklubben!»

Det som er veldig spesielt hos oss er at vi forsøker så godt vi kan å sørge for at alle prosjekter skal ha egne suksesskriterier, enten det være seg lønn for jobben, eller andre ting. Vi alle har forskjellige preferanser og grunnlag vi søker jobb på. Max Dialog er en stolt leverandør av varierte salgsoppdrag, i tillegg legger vi aldri «tak» på lønnen slik som man ofte ser at aktører gjør i vår bransje.

“Anbudstorget er oppdragsgiveren vi har lengst fartstid med. Vi har i skrivende stund passert 35 000 000,- NOK i omsetning for vår oppdragsgiver”

Etterhvert som porteføljen vår vokser, blir også en naturlig prosess at vi ikke klarer fokusere like høyt på nysalget som vi gjorde den gangen vi startet opp med prosjektet. Dette er en utvikling vi har fulgt nøye, sammen med oppdragsgiver og på egenhånd.

Vårt fokus har aldri vært at vi skal betale høyest provisjoner, men vi skal være blant toppen i vårt lokalområde. Etter flere møter og kursvalg for hvor vi ønsker å være om 2 år, skal vi nå satse på noe helt nytt.

Sammen med Anbudstorget, skal vi bli den aktøren på sol-kysten, som skal tilby den som innehar riktige kvalifikasjoner desidert best grunnlag for å jobbe med salg. I første omgang skal vi sette opp et salgsteam som skal få jobbe på andre kriterier enn dagens selgere hos oss i Max Dialog, for Anbudstorget. Dagens løsning handler om at selger har en god prosentsats på nysalget og også en god sats på portefølje, denne løsningen blir forøvrig også værende i våre tilbud til selgere hos oss. Fokuset her har alltid vært å la selgere som jobber for oss ha sin egen portefølje, slik at det skal sikre stabil drift for både oss og våre selgere, for ikke å snakke om vår oppdragsgiver.

Nå skal vi i gang med en helt ny vri, vi setter sammen et salgsteam som skal fokusere 100% på nye kunder, altså blir det mulig for selgere som ønsker seg en meget høy provisjon, men ingen portefølje, å jobbe med det. Disse selgerne påtar seg det absolutt tyngste oppdraget ettersom at nysalg er tungt. I år 2, vil ikke selger kunne støtte seg på porteføljen, men som takk for at disse selgerne påtar seg oppgaven, skal selgerne lønnes svært mye høyere. Ikke bare målt opp mot hva vi betaler, men også hva vi har sett fra hva våre konkurrenter betaler sine selgere. Dette teamet har den tyngste oppgaven, og dette teamet skal lønnes deretter!

Vi har utviklet en enkel kalkulator, for deg som er nysgjerrig. Kanskje du jobber med salg fra før og vet sånn ca. hva du er kapabel til å omsette for oss? Uansett erfaring eller ikke, så kan du leke med tallene. Her får du litt faktatall som du kan leke med!

ATH uke: 178 000,- i nysalg! – ATH dag:   80 050,- i nysalg!

 

Hvilken av følgende modeller, ville du valgt?

*med forbehold om kriterier tilknyttet arbeidsforholdet