Dia de Todos Los Santos

4643
Annonse

Nå som Halloween er over for i år og Yodamasken er lagt tilbake i skapet, vil vi på Max Dialog rette vår oppmerksomhet mot en veldig stor helligdag her i Spania som knytter familier sammen, landet over. Noen på kontoret er heldige og har familiemedlemmene sine her i Spania, men de fleste av oss har slekten sin hjemme i Norge. Det er en av grunnene til at vi alltid fokuserer på trivsel. Man får en ekstra familie her også, med kollegene sine. Er det en dag man har et snev av hjemlengsel, er det veldig kjekt å vite at et smil og noen gode ord er aldri langt unna.

1.november er allehelgensdag i Spania (dia de todos los santos). Opprinnelig var det en minnefest for alle helgener og martyrer, men har utviklet seg til en veldig betydningsfull katolsk helligdag hvor spanjoler fra hele landet valfarter til gravstedene for å besøke og huske døde familiemedlemmer. Gravene blir dekorert med lys og flotte blomstermotiver, en følelsesladet dag hvor familie er i fokus.

Bilderesultat for dia de todos los santos en españa

I det 10. århundret ble Allehelgensdag feiret 13. mai, men pave Gregory III og IV flyttet datoen fordi de ønsket å nøytralisere den hedenske festivalen, forløperen til Halloween, som ble holdt på den tiden av året. Det gikk vel ikke helt som planlagt heldigvis, så nå kan spanjolene ha det gøy på Halloween, eller Dia de las Brujas (heksedagen), og dagen etter møte slekt og familie for å ære de døde.

Noen ganger, når man døser under en palme og vifter med tærne i sanden, er det lett å glemme hvor katolsk Spania kan være. Men Allehelgensdag gir en påminnelse om betydningen av religion og familien her i Spania, selv i moderne tidsalder, og for oss nordmenn er det flott å få se en del av kulturen i landet vi bor i.