Annonse

Nå har påsken kommet og vi her hos Max Dialog tar oss en etterlengtet påskeferie hvor vi har byttet ut snø og kvikklunsj med palmer og sol. Og den spanske påsken er virkelig verdt å få med seg. I hele påsken er det store prosesjoner, den ene mektigere enn den forrige. Vi har laget en liten påsketabell for prosesjonene i Malaga nedenfor. Så hvis du er på solkysten, ta deg en tur til Malaga, det er litt av en opplevelse!

Onsdag 28 mars: «El Rico»

  • Hvert år, dagen før skjærtorsdag, skjer den spesielle prosesjonen som er unik for Malaga, kalt El Rico. Siden 1759 har El Ricos brorskap sluppet ut en fange fra fengselet før soningstiden. I år er det en 33 år gammel mann som har 1 ½ år igjen av soningen sin grunnet narkotikahandel som blir sluppet fri. Posisjonen begynner kl 18.40 fra marinaen og går rundt sentrum (calle alameda principal).

Torsdag 29. mars: «Cristo de Mena» og “La Esperanza”

  • Legionær-troppen bærer en stor Kristusfigur rundt Malaga sentrum. Dette er en av de mest populæreprosessene i Malaga. De begynner på marinaen kl 10.30 og går gjennom sentrum hvor stoppestedet er Fray Alonso de Santo Tomas plaza. Klokken tolv vil legionærene synge «El novio de la muerte», eller dødens brudgom som det oversettes til norsk.
  • Neste parade begynner klokken 20.00, La Esperanza. En annen svært populær prosesjon, denne har den tyngste flåten. De som bærer jomfruen har en veldig tung byrde på sine skuldre. Statuen veier 5 tonn.

Fredag 30. mars: «Las Servitas»

  • Fra 19.05 vil det være flere prosesjoner rundt Malaga, disse er veldig høytidelige og stille. Den som fasinerer mest denne dagen er Las Servitas som begynner klokken 22.00. Da slukkes alle lysene i Malaga sentrum når prosesjonen går forbi.

Søndag 1. april: «El Resucitado»

  • Første påskedag er det kun en prosesjon. Den begynner klokken 12.00 hvor de svarte og lilla kappene erstattes av hvitt og grønt for søndagen av oppstandelsen.

Og der har dere “programmet” for påsken i Malaga i år. Vil anbefale å ha gode sko og vær obs på at gatene vil være stappfulle av folk. Toget er det enkleste fremkomstmiddelet, da det kan være vanskelig å finne parkeringsplass. Tog-tabellene finner dere her http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/index.html

Ønsker alle sammen en riktig god påske fra alle oss, her hos Max Dialog.